Narcissen brengen alvast wat zonneschijn in de nog winterse lente tuin met hun verschillende kleuren geel, orange, roze en wit. We kennen vele verschillende groepen zoals de, trompetbloemige, dubbelbloemige, meerbloemige, groot en kleinkronige, mini-, split- en papillonnarcissen.
Narcissen zijn niet veeleisend en kunnen daardoor vrijwel overal geplant worden.
De meeste soorten bloeien in april maar er zijn vroege narcissen die vanaf maart bloeien en late narcissen die pas in mei tot bloei komen.
Verder zijn er meerdere soorten die zich bij uitstek lenen voor het planten op pot binnenshuis zoals bijv. tete a tete, tazette en jonquille.

 

In de kamer:

De kleine jonguille-narcissen zijn in huis aan te bevelen vanwege hun zoete geur. Kostelijk zijn zowel 'Trevithian' als 'Sweetness'met lichtgele bloemen.

Een kleine pot kunt u vullen met de citroengele en witte 'Pipit' en een toplaagje veenmos.

Ook erg mooi in huis zijn de Tazetta-narcissen, die meestel niet voldoende winterhard zijn voor buiten. De roomwitte dubbele bloemen van 'Cheerfulness' bloeien vroeg in het seizoen.

Verder is de al even geurige 'Yellow Cheerfulness' zeer de moeite waard, net als 'Soleil d'Or', die oranje bijkronen heeft.